Pl. Vileta 9-11 Torrebesses 646 322 000 centrepedraseca@gmail.com

Turisme Torrebesses

Visites i rutes guiades

Tenim una selecció de rutes i visites guiades per la pedra seca i el patrimoni rural i històric local: De la pedra seca, monumental, de l’oli, etnològica i moltes més o personalitza la teva ruta guiada.

El Centre d’Interpretació de la Pedra Seca és un espai segur, per veure les novetats de les mesures de seguretat i higiene vigents consulteu aquí o el resum de les mesures aquí.

Quan és fan les rutes i visites guiades?

Habitualment disposem d’unes visites i rutes guiades en dies i hores concretes que anomenem “d’agenda” que les podeu trobar aquí. No obstant també podeu venir al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca i elegir una de les rutes a continuació o personalitzar la vostra ruta guiada (Es recomana reservar les visites prèviament*. Vegeu la forma de reserva a la part inferior d’aquesta pàgina).

Podreu elegir el dia i la hora que voleu fer la visita o ruta guiada dins del nostre horari habitual*.

*Durant la setmana és possible fer visites i rutes guiades segons la disponibilitat, podeu consultar amb nosaltres.
*Es recomana reservar les visites amb antelació.


Rutes guiades destacades

Descobreix les construccions de pedra seca enmig d’un paisatge de secà.

 

Visita el patrimoni monumental de Torrebesses

Coneix un molí d’oli amb premsa de seixantè del segle XIX.

Coneix la col·lecció etnològica de Torrebesses.

Visita la pedra seca amb tast d’oli. Requereix reserva prèvia. Mínim 5 persones.

 

Visita l’exposició permanent de la pedra seca i el soterrani d’una casa tradicional. Inclòs en la majoria de rutes.

Visita l’antic molí de Bep del Canut i forn de pa de Torrebesses o la Cooperativa del camp. Requereix reserva prèvia.

Crea la teva ruta guiada al teu gust o elegeix un dels nostres packs


La pedra seca i el patrimoni de Torrebesses a vista d’ocell.


Totes les visites i rutes guiades disponibles

Ruta pels Paisatges de la Pedra Seca

Descobreix les construccions de pedra seca enmig d’un paisatge de secà amb una ruta guiada a peu o amb vehicle propi. Inclou la visita al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca.

Ruta Monumental

Descobreix l’església de Sant Salvador amb el retaule de pedra policromada gòtic, l’església “què va matar el fred” o les cases fortes de Torrebesses amb una visita guiada pel nucli de la vila. Inclou la visita al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca.

Ruta de l’Oli

Coneix un molí d’oli del segle XIX amb premsa de seixantè o l’església “què va matar el fred” i la seva relació amb l’olivera. Inclou la visita al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca.

Ruta Etnològica

Coneix la col·lecció etnològica de Torrebesses al Museu-Col·lecció Etnològica de Torrebesses amb una visita guiada. Inclou la visita al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca.

Ruta de la pedra seca i Tast d’Oli, experiència oleoturística

Descobreix la tècnica i les construccions de pedra seca i l’antic molí d’oli del Bep de Canut (un molí del segle XIX) amb un tast d’oli d’oliva verge extra de proximitat.
Requereix reserva prèvia. Mínim 5 persones.

Visita guiada al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca

Visita l’exposició permanent de la pedra seca i el soterrani d’una casa tradicional amb l’estable, el celler, les sitges i una sala on podreu veure eines del treball en pedra.
Inclòs en la majoria de rutes

Ruta Gastronòmica
Visita l’antic molí de Bep del Canut i forn de pa de Torrebesses (diumenges) o la Cooperativa del camp (dissabtes). Requereix reserva prèvia.

Ruta de senderisme guiada
Rutes per a descobrir la pedra seca més llargues de l’habitual, de 6-11 km habitualment.
Requereix reserva prèvia. Preu i duració variable.

Ruta dels personatges il·lustres
Passeja pels carrers de Torrebesses i coneix personatges rellevants amb relació amb el poble.

Ruta Teatralitzada
Requereix reserva prèvia. Mínim 15 persones.

PACKS I RUTES PERSONALITZADES

Ruta guiada + Aperitiu

Fes una de les rutes guiades estrella (dels paisatges de la pedra seca, de l’oli, monumental o etnològica) i fes un aperitiu en un dels bars de Torrebesses.
Descomptes no aplicables.

Personalitza la teva ruta

Contacta amb nosaltres per concretar els llocs a visitar i crear la teva ruta personalitzada.

PACKS TERRES DE LLEIDA

Packs amb activitats a Torrebesses i altres activitats a altres municipis del Segrià Sec, Garrigues o altres indrets de les Terres de Lleida.
*Requereix vehicle propi pels desplaçaments entre municipis.

Pack ruta de l’oli, els molins i la Pedra Seca

Torrebesses – La Granadella
Amb aquest nou pack podreu gaudir d’una visita guiada al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca i a l’Antic molí d’oli del Bep de Canut (Torrebesses) + la visita al Museu de l’Oli de Catalunya i un tast d’oli al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (La Granadella). Amb dinar inclòs al Bar-Restaurant Cafè 7 de Torrebesses.

Pack ruta guiada per Torrebesses i Visita al Celler Vinya els Vilars d’Arbeca

Torrebesses – Arbeca
Amb aquest nou pack, fes una de les rutes guiades per Torrebesses (a elegir entre ruta monumental, de l’oli, etnològica o de la pedra seca) i una visita pel Celler Vinya els Vilars (amb degustació de dos vins) a Arbeca

Visita amb possibilitat d’allotjament i/o dinar

Descobreix aquí els allotjaments i restaurants/bars locals. Per a més informació i packs podeu contactar a centrepedraseca@gmail.com.

Preus i tarifes reduïdes

Pitja aquí per conèixer el resum dels preus i les tarifes reduïdes

Reserves i punt d’inici de les visites

Totes les visites guiades comencen des del Centre d’Interpretació de la Pedra Seca, coneix el nostre horari i on es troba. Podeu fer-les venint durant el nostre horari habitual, aconsellem reservar la visita amb antelació mitjançant WhatsApp (646 322 000), enviant un correu electrònic a centrepedraseca@gmail.com o trucant al telèfon 646 322 000. La resta de dies de la setmana sols es pot fer visita guiada reservant-la amb antelació (segons disponibilitat).

Punt d'inici de totes les activitats:
Centre d'Interpretació de la Pedra Seca.
Plaça Vileta 9-11. Torrebesses.

Descobreix la resta de l’oferta d’activitats


Consulta les pròximes activitats d’agenda

Set
1
Dj
Campus Emili Pujol Guitar Clinic @ Centre d'Interpretació de la Pedra Seca
Set 1 – Set 4 tot el dia
Que és el Campus Emili Pujol? Estades per a la recerca corporal de l’equilibri físic/psíquic combinat amb l’estudi metòdic de guitarra clàssica sota la filosofia pedagògica del mestre Pujol. Convivències en un entorn rural i de natura, coneixent el patrimoni i degustant la gastronomia local.  
• De dijous 1 a diumenge 4 de setembre de 2022. • Al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca (Pl. Vileta 9-11, Torrebesses). • Preus: curs+dinars+allotjament (3 nits): 325€ | curs+dinars: 250€. • Inscripcions a campuspujol.cat.
 
On es fa?
Es desenvolupa a la població de Torrebesses, lloc on va viure i conviure des de la seva masia pairal, el Mas Janet. Aquesta segona edició 2022 és tornarà a realitzar al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca (Pl. Vileta 9-11. Torrebesses). Quan es fa? Es realitza durant la temporada d’estiu, destacant les dates de finals de juliol, agost i principis de setembre. Aquesta segona edició 2022 es farà la primera setmana de setembre, del dijous 1 al diumenge 4 de setembre. Destinataris El Campus esta dividit en 3 mòduls: 1. FISIOTERAPIA: Per a estudiants o músics professionals o amateurs. Ergonomia, rendiment, concienciació corporal i prevenció de lesions. Professorat: Marta Fontseré, fisioterapeuta especialitzada en funcions d’alt rendiment. 2. PSICOLOGIA: Per a estudiants o músics professionals o amateurs. Respostes emocionals, potenciar l’atenció, gestió de l’estrès i l’ansietat escènica. Professorat: Marià Gràcia, músic i psicòleg professional. 3. GUITARRA: Per a estudiants, professionals o amateurs intèrprets de guitarra i instruments antics. Tallers tècnics i estètics amb a través de la filosofia pedagògica del mestre Emili Pujol. Instruments antics: Viola de mà, guitarra barroca, llaüt renaixentista. Professorat: Carles Herraiz, guitarra (Conservatori de Lleida) | David Murgadas, instruments antics de corda polsada (Conservatori d’Igualada). Calendari 2022 – Dijous 1/SETEMBRE | Matí (10-11h): ACREDITACIÓ I PRESENTACIÓ – Dijous 1/SETEMBRE | Matí (11-14h): FISIOTERAPIA – Dijous 1/SETEMBRE | Tarda (16-21h): GUITARRA + CONCERT – Divendres, 2/SETEMBRE | Matí (11-14h): PSICOLOGIA – Divendres, 2/SETEMBRE | Tarda (16-21h): GUITARRA + CONCERT – Dissabte, 3/SETEMBRE | Matí (11-14h): GUITARRA – Dissabte 3/SETEMBRE | Tarda (16-19h): RUTA DE L’OLI + ETNOLÒGICA – Diumenge 4/SETEMBRE | Matí (11-14h): VISITA MAS JANET I CLOENDA Preus i condicions CURS+DINARS+ALLOTJAMENT (3 nits): 325€ | CURS+DINARS: 250€ ALLOTJAMENT: La casa del “Lino” Equipament complet i adaptat per minusvàlids *Màxim 10 participants. Data límit d’inscripció: Diumenge 28 d’agost de 2022. No existeix limitacions de edat. Consulta’ns més avantatges i descomptes en allotjaments per a grups a campuspujol@gmail.com Inscripcionscampuspujol.cat